کتاب های سه بعدی شامل متن ، تصویر و صدا نسبت به کتاب های سنتی دو بعدی شامل متن و تصویر این توانایی را  دارند که به درک بهتر معانی به کودک کمک شایان توجهی بکنند .
 
از طریق کتاب های گویای کودک ، کودکان تلفظ صحیح کلماتی را که نمی دانند ، فرا می گیرند و از آنجا که آهنگ جمله و تکیه اصوات را نیز می شنوند ، اگر معنای کلمه ای رادر ذهن نداشته باشند ، می توانند به معنی احتمالی آن  پی می برند.
 
این موضوع یکی از ویژگی های منحصر به فرد کتاب های گویا برای کودکان کم رو و خجالتی و یا کودکانی است که تمایل به پرسیدن سؤال از دیگران ندارند و یا حتی کودکان کم طاقت و بی حوصله ای که ترجیح می دهند ندانستن خود را نادیده بگیرند و به خواندن  ادامه دهند .
 
کودکی که به شنیدن کتاب های صوتی عادت کند ، به راحتی و بدون ترس از شکست خوردن ، می تواند به کتاب هایی بالاتر از سطح سنی خویش بپردازد . این یکی دیگر از مزایای کتاب های صوتی است که توانایی درگیر شدن و به چالش کشیدن ذهن کودک را دارند .
 
محققان زیادی همچون (Grimshaw,2007-Grant,2004-Higgins,1999)معتقدند که سنجش میزان درک مطلب کاری است بسیار پیچیده و دشوار . دشوار است به این خاطر که متغیرهای پیچیده دیگری چون حافظه نیز در سنجش دخالت دارند .
 
از آنجایی که کودکان به راحتی قسمت هایی از داستان را فراموش می کنند و وقتی از آن ها خواسته می شود تا داستانی را که شنیده اند بازگو کنند و یا به سؤالاتی که در مورد آن پرسیده می شود ، پاسخ دهند ، ممکن است نتوانند ،  در حالی که شاید در لحظه شنیدن داستان مفهوم آن را کاملا دریافته باشند ، اما اکنون فراموش کرده اند ، پس نمی توان به دلیل پاسخ ندادن ، وما به این نتیجه رسید که به مفهوم موردنظر دسترسی پیدا نکرده اند .

 


                                                         کتاب صوتی کودک و درک مطلب
                           
  


مطالعات (Grimshaw,2007)برای بررسی مهارت های مطالعه و درک مطلب به این شیوه بود که به بچه ها اجازه داد در حین آزمون به متن کتاب دسترسی داشته باشند .
 
او کودکان را در شرایط مختلفی آزمود . برای مثال آنها را واداشتند هم متن تایپ شده کتاب را با گوینده ، انیمیشن و افکت های صدا و هم بدون این عوامل بخوانند .
 
هرچند کودکانی که از روی صفحه نمایش رایانه ، کتاب را مطالعه کرده بودند ، مدت زمان مطالعه شان نسبت به بچه هایی که از روی کتاب چاپ شده مطالعه کرده بودند ، طولانی تر بود ، اما زودتر می توانستند به سوالات درک مطلب در مورد کتاب پاسخ دهند .
 
بچه هایی که به متن تایپ شده کتاب دسترسی داشتند و همزمان گوینده ای متن را برای آنها قرائت می کرد در آزمون درک مطلب ، بهترین بازخورد را داشتند .
 
نتایج چشمگیری در میان سایر گروه ها حاصل نشد ، تنها نتایج خوبی از آن دسته از کودکانی حاصل شد که به یک لغت نامه الکترونیکی که کاربرد آسانی داشت دسترسی داشتند ، نسبت به بچه هایی که لغت نامه کاغذی در اختیار داشتند .
 
نظر خود دانش آموزان هم در مورد مزیت کتاب های صوتی این بود که در شرایطی که آنها تلفظ کلمه ای را نمی دانستند به آن ها کمک کرده است .
 
کودکان معمولاً وقتی که در حال مطالعه یک کتاب کاغذی هستند ، دوست دارند که با انگشت خود نیز کلمات را دنبال کنند و خط ببرند ، اما از آن جا که در یک کتاب الکترونیکی این امر امکان پذیر نیست این مسئله باید به عنوان فاکتوری لحاظ شود و گوینده باید داستان را شمرده تر بخواند که البته این مسئله با روش ابداعی در کتاب های صوتی و گویای "رازیناکلاس" مرتفع شده است

تاثیر کتاب های صوتی بر یادگیری و درک مطلب کودکان

، ,کتاب ,های ,کودکان ,متن ,مطالعه ,کتاب های ,که به ,های صوتی ,که در ,درک مطلب
مشخصات
آخرین جستجو ها